Puur Natal

Over Puur Natal

Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk in hartje Maastricht die zich sterk richt jouw/jullie wensen en behoeften.

Wij werken met een klein team van 4 verloskundigen om onze verloskundige zorg zo persoonlijk mogelijk en op maat te kunnen bieden.

Ons team

Verloskundige Maastricht? Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk in Maastricht

Nathalie

Ik ben Nathalie Depondt, geboren en getogen in Maastricht. Al vanaf mijn kinderjaren wist ik het zeker: ik wilde verloskundige worden! In 2013 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde in Maastricht en ben ik meteen fulltime aan de slag gegaan.

Ik had echter een droom: een eigen verloskundigenpraktijk in mijn Maastricht! Na hard werken opende ik in 2016 de deuren van Verloskundigenpraktijk Puur Natal en werd mijn droom verwezenlijkt.

Ik ben heel blij dat mijn eigen praktijk mij de gelegenheid heeft gegeven om mijn vak uit te oefenen zoals ik dat graag wens. Een kleinschalige praktijk waarin ik ‘mijn’ cliënten goed leer kennen en de tijd kan nemen voor iedereen!

 

Zelf heb ik mogen ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn, te bevallen of kraamvrouw te zijn. In 2020 ben ik moeder geworden van ons zoontje Alexander en in 2022 is ons dochtertje Sophie geboren. Beide kindjes zijn onder begeleiding van mijn collega’s op de wereld gekomen. Een zeer bijzonder moment voor ons, maar ook voor ons als team!

Hanneke

Ik ben Hanneke de Witte. Net als Nathalie ben ik geboren en getogen in Maastricht, waar ik in 2013 afstudeerde als verloskundige. In 2017 heb ik mij nader gespecialiseerd door echoscopiste te worden, en in datzelfde jaar ben ik Nathalie komen versterken bij Puur Natal.

 

Inmiddels ben ik hier al meerdere jaren in dienst, een constructie die voor mij ideaal is. Door juist geen eigen praktijk te runnen kan ik me volledig richten op de inhoudelijke zorg, met de fijne afwisseling en diepgang die de echoscopie toevoegt. Ook kan ik dit mooie vak op deze manier goed combineren met de zorg voor mijn eigen jonge kinderen.

In 2019 en 2022 ben ik moeder geworden van mijn zoons Jack en Jonah. Wat een ongelooflijke ervaring was het om zelf twee zwangerschappen en bevallingen te mogen meemaken. Ik heb hierbij dan ook ervaren hoe het is als dingen niet allemaal gaan zoals gehoopt, zowel bij het zwanger worden als in de zwangerschap en rond de bevalling. Hierdoor weet ik destemeer hoe belangrijk goede begeleiding kan zijn om toch een positieve ervaring te hebben. Als ik voor cliënten kan betekenen wat mijn verloskundigen voor mij hebben betekend, dan heb ik mijn doel in mijn werk bereikt.

Verloskundige Maastricht? Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk in Maastricht
Verloskundige Maastricht? Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk in Maastricht

Britt

Ik ben Britt Kerkhofs. Net zoals mijn collega’s Hanneke en Nathalie ben ik geboren én getogen in Maastricht. In 2018 ben ik Maastricht beëdigd tot verloskundige. In 2019 mocht ik het team van Puur Natal komen versterken.

Vanaf het eerste moment heb ik mij enorm goed op mijn plek gevoeld binnen de praktijk. Naast dat wij altijd voor onze cliënten klaar staan, staan bij ook voor elkaar klaar! Ik geniet ervan om gezinnen te mogen begeleiden gedurende deze bijzondere tijd. Iedere zwangere, ieder gezin, iedere zwangerschap, iedere bevalling en ieder kindje is anders. Het is een leuke uitdaging om iedereen zorg op maat te bieden.

Eline

Ik ben Eline van Rossum. Ik ben opgegroeid in de buurt van Maastricht. Tijdens mijn studie heb ik op veel verschillende plekken in Nederland ervaring op mogen doen in de verloskunde, maar toen ik de kans kreeg om bij Puur Natal aan de slag te gaan heb ik geen moment getwijfeld. Begin 2022 ben ik dan ook aangesloten bij dit fijne team van verloskundigen.

In 2017 heb ik de opleiding Gezondheidswetenschappen afgerond. Direct hierna ben ik gestart met de opleiding Verloskunde, meteen wist ik het: dit past helemaal bij mij! Met heel veel plezier ben ik dan ook sinds mijn afstuderen in 2021 werkzaam als verloskundige.

Ik kan heel erg genieten van de bijzondere momenten die je met ouders meemaakt, de band die je samen opbouwt en de enorme variëteit in ons beroep, geen dag is hetzelfde! De combinatie van medische kennis en communicatieve vaardigheden zorgt ervoor dat er steeds opnieuw een uitdaging te vinden is.

Verloskundige Maastricht? Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk in Maastricht
Verloskundige Maastricht? Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk Maastricht

Onze Diensten

Wij hebben 4 spreekuurdagen per week.  2x per week bieden wij een middag/avond-spreekuur aan en 2x per week een ochtend/middag spreekuur. Hierdoor hebben jullie de mogelijk de afspraken buiten werktijd te plannen én lukt het vaak om samen naar jullie afspraak te komen.

Met ons geavanceerde echo-apparaat kunnen wij nagenoeg elke echo in onze eigen praktijk maken.

Je hebt bij ons de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe vaak je op controle komt. Ben je ongerust of vind het fijn vaker op controle te komen? Dat is bij ons geen probleem!

Onze reguliere zwangerschapscontroles duren minimaal een half uur. Zo hebben wij ruim de tijd om al jullie vragen te beantwoorden, uitleg te geven en de medische controles uit te voeren. Als jullie het fijn vinden kan er ook even kort met de echo gekeken worden.

Wij bieden continue begeleiding aan tijdens je bevalling. Dit betekent dat we bij jullie blijven vanaf het moment dat het voor jullie gewenst is en natuurlijk vanaf het moment dat het medisch noodzakelijk is.

Heb je een medische indicatie om onder begeleiding van de gynaecoloog te bevallen? Ook dan is het mogelijk dat wij er bij zijn ter ondersteuning als jullie dit fijn vinden.

Wij zijn ervaren in het begeleiden van thuisbevallingen en bevallingen in het ziekenhuis. Indien er gedurende je zwangerschap op bevalling geen complicaties ontstaan, heb je hier zelf de keuze in!

Wij werken samen met het Maastricht UMC+ en het Zuyderland medisch centrum in Heerlen. Indien je (poli)klinisch wenst te bevallen, heb je de keuze tussen deze twee ziekenhuizen.

Ben je pas net zwanger en ben je nog op zoek naar een verloskundigenpraktijk die bij jouw/jullie past? Wij bieden de mogelijkheid om op een vrijblijvend kennismakingsgesprek te komen.