De verloskundigenpraktijk

Even voorstellen

Ik ben Nathalie Depondt, geboren en getogen in Maastricht. Al vanaf mijn kinderjaren wist ik het zeker: ik wilde verloskundige worden!

In 2013 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde en ben meteen fulltime aan de slag gegaan in een verloskundigenpraktijk in Maastricht. Hier heb ik ruim 2,5 jaar met heel veel plezier gewerkt. Ik had echter een droom: mijn eigen verloskundigenpraktijk hier in Maastricht. Het werd ‘Puur Natal’, een naam die staat voor de puurheid van geboorte en nieuw leven.

Verloskundigenpraktijk Puur Natal werkt nauw samen met een aantal andere praktijken in onze regio. Zo delen we kennis en kunde, en zorgen we dat we op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Maar bovenal zorgen we ervoor dat zorg altijd is gegarandeerd: mocht ik onverhoopt niet zelf bij je controles of bevalling kunnen zijn dan neemt een gekwalificeerde collega het over.

Iedereen die bij ons werkt is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Verloskundigen en geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen

Werkwijze

Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk die zich sterk richt op persoonlijke begeleiding en op jouw wensen en behoeften.

Wij bieden:

Zwangerschapscontroles op de praktijk of bij je thuis

Bij ons het je de mogelijkheid om de zwangerschapscontroles op de praktijk of (kosteloos) bij je thuis plaats te laten vinden. Net waar jij je prettig bij voelt!

Zo vaak op controle komen als je zelf fijn vindt

Je hebt bij ons de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe vaak je op controle komt. Ben je snel ongerust en vind je het fijn om vaak op controle te komen, dan is dit geen probleem. Er wordt bij iedere controle gevraagd wanneer en waar (thuis of op de praktijk) je de volgende controle wilt plannen.

Om je veilige medische zorg te bieden wordt er in ieder geval volgens het volgende schema gewerkt:

  • tot 24 weken: iedere 4 weken controle.
  • 24 tot 30 weken: iedere 3 weken controle.
  • 30 tot 36 weken: iedere 2 weken controle.
  • vanaf 36 weken: iedere week controle.

3 maal in de week een avondspreekuur

Veel mensen werken overdag, wat het vaak lastig maakt om vrij te nemen voor een zwangerschapscontrole. Om deze reden bieden wij ook avondspreekuren aan. Op dinsdag en woensdagavond is er tussen 17:00 en 21:00 een avondspreekuur en op donderdagavond is er de mogelijkheid om bij jullie thuis te komen voor een thuiscontrole.

Bevallen thuis of in het ziekenhuis en in verschillende houdingen

Wij zijn ervaren in het begeleiden van thuisbevallingen of bevallingen in het ziekenhuis. Indien er gedurende de zwangerschap of bevalling geen complicaties ontstaan, heb je hier zelf de keuze in.

Ook hebben wij ruimschoots ervaring met het begeleiden van bevallingen op bed, baarkruk of in bad.

Spreekuur & tijden

Wij bieden zowel controles op de praktijk als bij je thuis aan.

Spreekuur bij je thuis

Spreekuur op de praktijk

Maandag09:00 – 18:00 uurDinsdag17:00 – 21:00 uur
Dinsdag09:00 – 15:00 uurWoensdag17:00 – 21:00 uur
Woensdag09:00 – 15:00 uur
Donderdag09:00 – 21:00 uur
Zaterdag10:00 – 14:00 uur

 

Locatie

Verloskundigenpraktijk Puur Natal
Tongersestraat 18
6211 LN Maastricht

Het is mogelijk om, indien er plaats is, gratis te parkeren achter de praktijk. Vanaf 18.00 uur kan je ook vrij parkeren op straat of bij de parkeerplaatsen op de Ezelmarkt.

Klachtenregeling

Wij streven ernaar om de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk te houden. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over onze zorg, vertel het ons dan vooral. Zo kunnen we samen tot een passende oplossing komen.

Mochten wij er samen niet uitkomen dan kun je terecht bij de klachtencommissie van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).