De verloskundigenpraktijk

Ons team

Nathalie Depondt

Ik ben Nathalie Depondt, geboren en getogen in Maastricht. Al vanaf mijn kinderjaren wist ik het zeker: ik wilde verloskundige worden!

In 2013 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde en ben meteen fulltime aan de slag gegaan in een verloskundigenpraktijk in Maastricht. Hier heb ik ruim 2,5 jaar met heel veel plezier gewerkt. Ik had echter een droom: mijn eigen verloskundigenpraktijk hier in Maastricht. Na hard werken opende ik op 14 maart 2016 de deuren van ‘Puur Natal’ en werd mijn droom verwezenlijkt!

Hanneke de Witte 

Net als Nathalie wilde ik als kind al vroedvrouw worden en heb ik in 2013 die droom verwezenlijkt. Ik heb enkele jaren samen met Nathalie gewerkt in een verloskundigenpraktijk in de buurt, en in de zomer van 2017 ben ik haar komen versterken bij Puur Natal. Ook werk ik in verschillende andere praktijken als vervanger tijdens ziekte en vakanties. Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste, waardoor de termijnecho’s en groeiecho’s gewoon bij ons in de praktijk kunnen plaatsvinden.

 

Werkwijze

Verloskundigenpraktijk Puur Natal is een kleinschalige verloskundigenpraktijk die zich sterk richt op persoonlijke begeleiding en op jouw/jullie wensen en behoeften.

Wij bieden:

Zwangerschapscontroles op de praktijk of bij je thuis

Bij ons het je de mogelijkheid om de zwangerschapscontroles op de praktijk of (kosteloos) bij je thuis plaats te laten vinden. Net waar jij je prettig bij voelt!

Zo vaak op controle komen als je zelf fijn vindt

Je hebt bij ons de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe vaak je op controle komt. Ben je snel ongerust en vind je het fijn om vaak op controle te komen, dan is dit geen probleem. Er wordt bij iedere controle gevraagd wanneer en waar (thuis of op de praktijk) je de volgende controle wilt plannen.

Om je veilige medische zorg te bieden wordt er in ieder geval volgens het volgende schema gewerkt:

  • tot 24 weken: iedere 4 weken controle.
  • 24 tot 30 weken: iedere 3 weken controle.
  • 30 tot 36 weken: iedere 2 weken controle.
  • vanaf 36 weken: iedere week controle.

2 maal in de week een avondspreekuur

Veel mensen werken overdag, wat het vaak lastig maakt om vrij te nemen voor een zwangerschapscontrole. Om deze reden bieden wij ook avondspreekuren aan.

Bevallen thuis of in het ziekenhuis en in verschillende houdingen

Wij zijn ervaren in het begeleiden van thuisbevallingen en bevallingen in het ziekenhuis. Indien er gedurende de zwangerschap of bevalling geen complicaties ontstaan, heb je hier zelf de keuze in.

Ook hebben wij ruimschoots ervaring met het begeleiden van bevallingen op bed, baarkruk, in bad of in andere houdingen.

Spreekuren en thuiscontroles

Wij bieden zowel controles in de praktijk als bij je thuis aan.

Spreekuren in de praktijk

Spreekuren bij je thuis

Maandag08:30 – 11:00 uurDinsdag09:00 – 13:00 uur
Dinsdag17:00 – 21:00 uurWoensdag09:00 – 13:00 uur
Woensdag15:00 – 21:00 uurDonderdag09:00 – 13:00 uur
17:00 – 21:00 uur

 

Locatie

Verloskundigenpraktijk Puur Natal
Tongersestraat 18
6211 LN Maastricht

Het is mogelijk om, indien er plaats is, gratis te parkeren achter de praktijk. Vanaf 18.00 uur kan je ook vrij parkeren op straat of bij de parkeerplaatsen op het Academieplein.

Klachtenregeling

Wij streven ernaar om de kwaliteit van onze zorg zo hoog mogelijk te houden. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over onze zorg, vertel het ons dan vooral. Zo kunnen we samen tot een passende oplossing komen.

Mochten wij er samen niet uitkomen dan kun je terecht bij de klachtencommissie van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).